Saturday, February 16, 2008

ePerhilitan Trip: Langkawi

...Ola...kali ni gua tak upload pasal makan makan..ada sket lari..dari tema blog ni...gua upload sket sket kenangan cuti cuti langkawi ni dgn team ePerhilitan gua...mana tau..pas ni resign...ado la..kenangan bercuti-cuti ni kan....secara overall trip 4 hari ni...kami enjoy..slps..activity stayback yg berbulan bulan lamanya yg telah affect EQ kami..


1st place yg diserang..lepas turun kapal terbang..Gunung Mat Cincang...Sini reramai kami naik cable car..sempatla gua bercinta ngan Mr Shan...pasainya..kami berdua je..naik sebiji cable car..nak kata gayattt...tak berapa sangatla...nak compare ngan solero shot...nun di genting tu...Kat atas tu..ala-ala ada pit stops utk tgk sceneries yg memang menarik...sape sape yg ada camera D80 mcm epah ngan k.emy...memang berbaloi sangat la...

...kalau sesape gayat..tak mo naik cable car...kat kaki gunung tu...ada spot spot yg menarik yg korang bole pigi...bole bagi makan rusa..ada kolam ikan...cuma yg tak dirokomen nye..naik gajah...sekali naik..ntah berapa minit...RM80 sorang...uishh...mahei...baik korang pi Lanchang...naik la...8 gajah pun..free je..yg murahnya...scoot scoot yg sca naik tu...5 ringgit..15 minit...bantai je naik setengah jam..

..1st day tu...kami end kan dgn jalan jalan kat Mutiara Beach..malam makan seafood kat Medan Selera Nelayan..murah..org kata sedap...tapi gua ..out of 5..gua bagi 2 je...dannn..ada surprise party utk k.emy.... gua doakan dia cepat cepat kawen...


..day 2..kitorang pigi Island Hopping..Tasik Dayang Bunting - Eagle Feeding - Pulau Beras Basah - Underwater World....kat beras basah tu..takde pape activity sangat...nasib ada banana boat nun...sekepala..dia charge 20 ringgit...day 2 ni..gua punye gambar sume terdelete..so...start gambar eagle gua amek gambar k.emy ngan eyan..gambar epah..tak copy penuh ropenye...


...day 3...ni..ikutkan free activities..kitorang plan buat road trip kat bhg utara langkawi...sayangnya...kami kuar hotel jam 11...so much of things to do..so less of time we had...nak taknak...kena cut off beberapa activities...kami redah jugak bbrp tempat ..Black Sand Beach - Four Season Hotel - Tanjung Rhu Beach...harapnya..mereka mereka yg dapat hadiah Tanjung Rhu Beach Resort ni..ingat ingatla..nak ajak kawan kawan yg dapat hamper je ni....opps..pics from eyan..k.emy ngan epah..

..pas pas tu...kami terpaksa rush..utk lunch ngan rohaizal ngan mad piah kat Pekan Kuah...sblm sampai sana...standard la kan..Langkawi = pinggan mangkuk....kitorang singgah kat kedai Idaman Suri ni.. nak ikutkan price dia lagi murah dari kat pekan kuah nun...dorang pun enjoy shopping..tapi gua ngan Mr Shan cume beli 2 chocolate..1 mangkuk nak buat lasagna...itu saja..budget beb..budget... Ending percutian ni...ari esoknya..kami pegi beli gamat...pastu...

  • separuh ada gi Laman Padi...
  • ada gi naik scoot scoot langkawi kat Porto Malai..
  • ada sambung shopping kat Pekan Kuah..
  • Gua ngan Mr Shan pulak jejalan cari handicraft kat Pantai Chenang..

Trip ni fun..tapi ada tak syok juga..

  • Apit ngan Mama Hot tarak sini....sesapa yg baik hati dapat hadiah tanjung rhu tu..apekata..korang bagi apit ngan mama hot adiah tu...wahahaha..(psstt..apit & mama hot...kasi selit saya sekali..)

bagi sesape yg nak buat trip ke langkawi...1st trip ke langkawi..tak sesuai utk honeymoon...2nd trip..boley....Utk honeymoon..gua recommend..Four Season Hotel..pastu dinner kat Lighthouse restaurant..mmg stim...

Gua just terangkan itinerary trip ni..utk reference bagi yg nak gi Langkawi...Gambar yg lebih details..bole check out fotopages ni:

The End....

5 comments:

ashiena said...

:)
kita kena buat trip ke Kuala Gandah la camni.. satu team... kan?

aiffa said...

best..best..memang best!!=)..tanjung Rhu, sapa mau follow??hehe..

peah @ peps said...

..kuala gandah...no hal...tanjung rhu..lagiii no halll...

bungaoren said...

wah... kata nak p redang.. sudah tukar ke? hmm... ni trip ke hutan simpan pun kena slot in jugak tau.. kalu korang nak ikut le.. --> sambil menjeling manja..

peah @ peps said...

..selagi kakiku mampu melangkah..selagi itu akan kuredah ke mana juaaaaaaa....

Notice Board

The original path of Cik Peah's blog is:


comments pasted at http://peps-hellkitchen.blogspot.sg will not be seen by the owner.
Thanks for reading and enjoy your blogging day.